Topbillede til fanebladet borger

Fyrværkeri med omtanke

Fyrværkeri
Du må bruge fyrværkeri fra den 27. december til og med den 1. januar. Af hensyn til ejendomme med stråtag og ejendomme med dyrehold er der dog visse områder af Furesø, hvor du skal lade være med at fyre krudt af.

Reglerne kort fortalt

  • Raketter må ikke affyres nærmere end 200 meter til bygninger med let antændeligt tag, brændbare oplag og brændbar vegetation.
  • Fyrværkeri må ikke affyres nærmere end 100 meter fra en bygning med let antændeligt tag, for eksempel stråtag, samt halmstakke, brændebunker mv.
  • Fyrværkeri må ikke bruges nærmere end 100 meter fra en landbrugsejendom med dyrehold, en hundekennel eller et område med udegående dyr.
  • 100 meter-grænsen gælder også ved nåletræsbevoksninger, lyngheder og andre typer af brændbar bevoksning.
  • I blæsevejr fordobles afstandene i vindretningen, både for fyrværkeri generelt og for raketter.
  • Forbuddet gælder hele året, også for professionelle fyrværkere.

Læs mere om sikkerhedsafstande og aldersgrænser for fyrværkeri.

For ejere af stråtækte ejendomme eller ejendomme med husdyrhold

Furesø Kommune kommunikerer årligt reglerne til borgerne, men du har også mulighed for at være med til at sprede budskabet om et sikkert nytår for alle:

  • Præsenter jer selv, og vis rundt på ejendommen: Jo mere ansigt og personlighed, du kan sætte på dig og din ejendom – des mere, vil dine naboer være tilbøjelige til at tage ekstra hensyn nytårsaften. Det kan du fx gøre ved at holde et oplæg på den årlige generalforsamling eller ved at invitere dit nabolag på rundvisning på din ejendom.
  • Naboorientering: Har du en stråtækt ejendom, kan du benytte Foreningen Stråtags oplæg til nabo-orientering. Du kan også lave din egen naboorientering, hvor du henviser til denne side (furesoe.dk/fyrvaerkeri) og fortæller om din familie, ejendommens historie og lignende.

 

Tjek, hvor du må bruge fyrværkeriet

Når fyrværkeriet brager løs, er der en risiko for, at stråtækte huse og andre boliger sættes i brand. Derfor er der forbud mod raketter og fyrværkeribatterier i bestemte områder af kommunen. På kortet herunder kan du tjekke, hvor affyringsrampen må stå, inden festen går i gang. (OBS virker ikke i Internet Explorer, brug Chrome eller anden browser). Du kan også hente en pdf over sikkerhedsafstande nederst på denne side.

Åbn menuen på de tre streger i kortets øverste højre hjørne, og vælg 'søg'. Herefter kan du vælge den ønskede adresse.

 

Sidst opdateret 18. december 2018

Kontakt

Download Adobe Reader
Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.