Topbillede til fanebladet borger

Kørekort

Et kørekort
Bestil tid i Borgerservice, hvis du skal have et nyt kørekort. Du bestiller dit kørekort og betaler online, og samtidig reserverer du en tid i Borgerservice. Du planlægger dit besøg hjemmefra og undgår ventetiden i Borgerservice.

Bestil tid i Borgerservice, hvis du skal have et nyt kørekort

Du bestiller og betaler dit kørekort online, og samtidig bestiller du en tid i Borgerservice, hvor du skal underskrive dit kørekort og vise legitimation. Planlæg derfor dit besøg hjemmefra og undgå ventetid - eller ring 7235 4000, så hjælper vi dig gerne med at bestille tid.

Du kan kun bestille dit kørekort til Borgerservice i Værløse.

BESTIL KØREKORT OG TID I BORGERSERVICE 

Find vej

Du finder Borgerservice på biblioteket i Værløse (ved Galaksen)
Bymidten 48
3500 Værløse

Her finder du Borgerservice i Værløse

Hvad skal du medbringe?

  • Dit kørekort. Hvis kørekortet er blevet væk, skal du medbringe dit pas eller original dåbs- eller navneattest.
  • Et foto. Du kan medbringe et foto, som skal opfylde de gældende krav, eller få taget et foto i Borgerservice (pris 140 kr.). Se kravene til foto på politiets hjemmeside

Kørsel i udlandet

Vær opmærksom på, at du ikke kan køre i udlandet (men kun i Danmark, Norge og Sverige) på et midlertidigt kørekort, som du får, indtil dit nye kørekort er produceret og sendt til dig med posten. Skal du køre i udlandet indenfor den nærmeste fremtid, skal du gøre opmærksom på dette ved bestillingen af nyt kørekort i Borgerservice.

Læs mere om kørsel i udlandet på borger.dk

Første kørekort, generhvervelse eller udvidelse

Når du skal have kørekort for første gang, generhverve dit kørekort eller skal udvide dit kørekort med en eller flere kategorier, skal du henvende dig til en køreskole. De kan vejlede dig om hele forløbet i forhold til undervisning, køreprøve og ansøgning. Kørelæreren udleverer et ansøgningsskema til dig, og kommunen afgør, om betingelserne for at få et kørekort er opfyldt.

Fornyelse og gyldighed 

Når dit kørekort udløber, skal du henvende dig til Borgerservice, hvis du ønsker at få fornyet kørekortet. Alle kørekort, der udstedes eller fornyes efter 1. juli 2017 er gyldige i 15 år uanset indehaverens alder.

Som udgangspunkt behøver du ikke lægeattest til fornyelse af kørekort til gruppe 1-køretøjer (almindelig bil til privat befordring, knallert, motorcykel og bil med stort påhængskøretøj).

Du skal dog fortsat aflevere en lægeattest, hvis du

  • på nuværende tidspunkt har et tidsbegrænset kørekort, skal du også fremover indlevere lægeattest ved fornyelse
  • ved den seneste kørekortudstedelse havde din lægeattest til behandling hos Politiet eller Styrelsen for Patientsikkerhed
  • siden sidste udstedte kørekort har pådraget dig en sygdom eller tager medicin der kan have indflydelse på din kørsel
  • skal forny kørekortet til kategori 2 (fx lastbil, bus og erhverv)

Priser

Læs mere om priser for kørekort på borger.dk

Prisen for at få taget et foto i Borgerservice er 140 kr.

Leveringstid

Den normale leveringstid for et kørekort er 2-3 uger, men leveringstiden kan være 3 måneder eller mere, hvis der er krav om lægeattest eller ved ombytning af udenlandsk kørekort til dansk.

Læs mere om regler for kørekort på borger.dk 

Sidst opdateret 08. november 2018