Posthusgrunden i Værløse Bymidte

Billede af Posthuset
Posthuset i Værløse, set fra syd
I november 2017 underskrev Furesø Kommune en salgsaftale for det gamle posthus - en aftale, der giver mulighed for boliger, erhverv og en café ud mod Scenetorvet. Bygningen er på 2.063 m2 centralt beliggende på en 1.629 m2 grund mellem S-togsstationen og Bymidten.

Udbuddet blev vundet af Bymidten 70 ApS med URBAN AGENCY som arkitekt for projektet.

Planerne kort fortalt

Efter planen skal det nye byggeri skal rumme op til 40 andelslejligheder i varieret størrelse, så der bliver gode boliger for både seniorer og yngre. Herudover er det planen at etablere et sundhedshus, som der er stor interesse for blandt Værløses læger, fysioterapeuter m.v. Endelig lægges der op til café med udeservering ud mod den røde plads for at binde posthusgrunden sammen med resten af Bymidten.

Posthusgrunden i Værløse Bymidte

Lokalplanforslag i høring

Byrådet i Furesø Kommune har den 30. maj 2018 vedtaget at offentliggøre Forslag til Lokalplan 139 samt Forslag til Tillæg 2 til Kommuneplan 2017. Planforslagene er offentliggjort i perioden den 7. juni til og med den 26. august 2018.

Proces

Furesø Kommune var i december 2017 vært for et møde, hvor køber informerede om projektet og dets sammenhæng med resten af Værløse Bymidte. På baggrund af dette møde og øvrige indkomne synspunkter bliver en sag fremlagt for det politiske udvalg med henblik på opstart af arbejdet med et lokalplanforslag. Lokalplanforslaget vil senere komme i offentlig høring i minimum 8 uger. Det er forventningen, at kommende beboere, café og praksisser kan flytte ind i foråret 2020.

Læs mere på https://abposthuset.dk/ 

Fakta

  • Posthuset lukkede i 2008
  • Furesø Kommune købte bygningerne i 2015.
  • I vinteren 2016 blev ejendommen udbudt til salg første gang, men de indkomne bud var ikke tilfredsstillende. 
  • Efter en justering af udbudsvilkårene blev ejendommen genudbudt i efteråret 2016.
  • Udbuddet blev vundet af Bymidten 70 ApS. Urban Agency var arkitekt for projektet.
 
Sidst opdateret 12. juni 2018

Kontakt

Center for By og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Skriv til os via Digital Post  (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen