Mød din politiker til en snak om beskæftigelse og erhverv

Beskæftigelses- og erhvervsudvalgets medlemmer byder inden for. Fra venstre mod højre er det Preben Sandberg Petterson (A), Hasan Yilmaz (A), Muhammed Bektas (A), Egil Hulgaard (C) og Tine Hessner (B)
Beskæftigelses- og erhvervsudvalgets medlemmer byder inden for. Fra venstre mod højre er det Preben Sandberg Petterson (A), Hasan Yilmaz (A), Muhammed Bektas (A), Egil Hulgaard (C) og Tine Hessner (B)
Hvad er din oplevelse af indsatsen for beskæftigelse og erhverv? Det spørger politikerne i Udvalget for Beskæftigelse og Erhverv (UBE). Som furesøborger eller virksomhed kan du droppe forbi et åbent hus den 29. august og møde politikerne én til én. Der er ingen formel dagsorden – det er din oplevelse, som bliver drøftet.

Det er ikke fordi det går dårligt i Furesø Kommune med beskæftigelsen, at politikerne nu ønsker input til forbedringer. Faktisk oplever kommunen en kraftig vækst i antallet af beskæftigede, som placerer kommunen på en 1. plads blandt de Nordsjællandske kommuner. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 357 nye personer er kommet i beskæftigelse inden for det seneste år, hvilket er en vækst på 3,7 %. Det er langt over landsgennemsnittet på 1,7 %.

Også i forhold til antallet af ledige går det godt. Furesø Kommune oplevede i juni måned en af de laveste ledigheder i landet med 2,5 % bruttoledighed. Det er godt for dem, der er kommet i job og for økonomien i kommunen.

Alligevel vil furesøpolitikerne gerne invitere borgere og virksomheder indenfor til en snak om, hvad der kan forbedres. Udvalgsformand Hasan Yilmaz (A) ser frem til at høre hvor borgere og virksomheder mener, at kommunen kan gøre det endnu bedre.

”Jeg er meget stolt over den positive udvikling, som vi oplever lige nu her i kommunen, men vi kan altid forbedre os endnu mere. Det har vi brug for borgerne og virksomhederne til at hjælpe os med. Som politikere er vores dør åben, og hvis der er nogle steder, hvor vi har mulighed for at ændre vores indsats, så indsatsen bliver endnu bedre, så skal vi selvfølgelig gøre det,” fortæller Hasan Yilmaz.

Åbent hus mødet er et tiltag i forlængelse af Furesømodellen for borgerinddragelse, hvor politikerne ønsker at give borgerne flere veje ind i den politiske proces. UBE er værter ved det første møde i rækken, og efterfølgende gives stafetten videre til det næste politiske udvalg.

Tine Hessner (B), der er næstformand i UBE, ser frem til at høre, hvordan møderne bliver taget imod af borgerne.

”Den politiske proces kan for nogle virke som en svær at overskue. Hvis vi lykkes med at skabe en uformel samtale, som giver os politikere et naturligt input til vores arbejde, så er vi med til at styrke den demokratiske dialog,” udtaler Tine Hessner.

Udvalget inviterer til åbent hus arrangementet onsdag den 29. august kl. 16.30 til 17.30. Det kommer til at foregå på Furesø Rådhus i ”atriet”. Der vil ikke være egentlig sagsbehandling på mødet, men de fremmødte får lejlighed til at fortælle om deres oplevelse med beskæftigelses- og erhvervsindsatsen.


Kontakt

Center for Økonomi og Ressourcer

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

For pressen