Topbillede med græs gif

Vælg periode og nyhedstype

Alle måneder 2018

Nyhedstype

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Alle måneder

Er du ung? Tumler du med angst eller tunge tanker?

01. januar 2019
Er du mellem 18 og 20 år kan du få gratis psykologhjælp, hvis du er ramt af angst eller depression. Du skal bare kontakte din egen læge, som kan henvise dig til psykolog. Det er gratis, privat og fortroligt.

Nytårsforsæt: Flere i småjobs skal hjælpe Furesøs virksomheder

27. december 2018
Med en ledighed på bare 2,4 procent sukker Furesøs virksomheder efter arbejdskraft. Men jobcentret kan hjælpe med at formidle arbejdskraft til småjob.

Naboer frabeder sig opstilling af mobilmast

24. december 2018
Furesø Kommune har modtaget en lang række høringssvar i den netop afsluttede nabohøring om opstilling af en mobilmast i Farum Vest.

Et godt seniorliv skal bygge på stærke fællesskaber

21. december 2018
Efter en grundig borgerinddragelse er Furesø Kommunes nye værdighedspolitik nu vedtaget af et enigt byråd

Furesø-skoler anerkendt for europæiske samarbejde

20. december 2018
I 2018 fik 10 danske skoler tildelt et europæisk kvalitetsmærke for deres samarbejdsprojekter med andre europæiske lande i eTwinning. To af skolerne ligger i Furesø.

Nu skal rækkehuse og lejligheder også sortere deres affald

20. december 2018
Furesøs villaejere har haft mulighed for at sortere deres affald i snart 3 år. Nu kommer turen til rækkehuse og lejligheder. Den nye ordning betyder, at alle rækkehuse og lejligheder skal til at sortere deres køkkenaffald i mad- og restaffald, samt papir, glas, plast og metal.

Ny centerchef for Center for Børn og Voksne

17. december 2018
Den 7. januar 2019 starter Charlotte Kruse Lange som centerchef for Center for Børn og Voksne i Furesø Kommune.


Furesø står sammen mod nytårsbrande

15. december 2018
For nogen er det årets festligste aften – for andre lidt af en prøvelse. Når fyrværkeriet brager løs, er der en risiko for, at stråtækte huse og andre boliger sættes i brand. Derfor er der forbud mod raketter og fyrværkeribatterier i bestemte områder af kommunen. Kommunen og Furesø By og Land opfordrer til, at man tjekker, hvor affyringsrampen må stå, inden festen går i gang.

Indbrudsfri jul: Sådan snyder du tyven

14. december 2018
Mens mørket sænker sig, og familier samles om julemad og juletræ, har tyvene ekstra gode arbejdsforhold. Men Furesøs borgere giver tyvene kamp til stregen, og med et nyt samarbejde giver Bo trygt Furesø Kommune en ekstra håndsrækning til at nedbringe antallet af indbrud.

Ansøgning om mobilmast på Hestetangsvej

12. december 2018
I den vestlige del af Farum er mobildækningen dårlig. TDC har gennem nogle år uden held forsøgt at finde en plads til en mobilmast, men har nu søgt om en mobilmast på Hestetangsvej.

Forlængelse af Hillerødmotorvejen kan give problemer i Furesø

05. december 2018
Mere støj og trængsel kan blive resultatet, hvis Hillerødmotorvejen forlænges fra Allerød som skitseret. Støjdæmpning på de eksisterende stræk er derfor en forudsætning for udvidelsen, påpeger Furesø Kommune

Nominerede virksomheder til pris for socialt ansvar offentliggøres

05. december 2018
58 virksomheder er blevet indstillet til Furesøs pris til virksomheder, der har taget et særligt socialt ansvar i 2018. Hele otte virksomheder er med i opløbet til prisen, og nu offentliggøres feltet.

Furesøs virksomheder til nytårskur

05. december 2018
Den 9. januar 2019 inviterer Furesø Kommune det lokale erhvervsliv til nytårskur i Galaksen. Her bliver årets sociale virksomheder fejret side om side med Furesøs hurtigst voksende Gazellevirksomheder, mens øvrige gæster kan ønske hinanden godt nytår og høre om kommunens indsatser på erhvervsområdet.

Lektiecafé på Farum Bibliotek for børn i 2.-7. klasse.

04. december 2018
På Farum Bibliotek står der hver mandag og onsdag kl. 15-17 frivillige voksne klar til at hjælpe børn i 2.-7. klasse med matematik, sprog, projektopgaver. Tilbuddet er også til børn, der blot har brug for ro til lektierne. Bare kom op på balkonen, og hils på lektiehjælperne.

Ny chef for dagtilbud i Furesø

29. november 2018
45-årige Anna Belinda Fosdal bliver Furesø Kommunes nye dagtilbudschef.

Fra 1. januar vil Anna Belinda lede dagtilbudsområdet i Center for Dagtilbud og Skole og blive direkte leder af kommunens 26 dagtilbudsledere.

Her slukker vi gadelamper om natten

29. november 2018
For at mindske strømforbruget, slukker Furesø Kommune hver anden gadelampe om natten på følgende veje: Ballerupvej, Bymidten, Farum Park, Fiskebækvej, Frederiksborgvej, Kirke Værløsevej og Kollekollevej.

Skolebyrådsdag: 8. klasser fordelte 100.000 (rigtige) kr.

29. november 2018
Ved årets Skolebyrådsdag for kommunens 8. klasser måtte politikerne vige pladsen i byrådssalen til fordel for eleverne. På bordet efterlod de 100.000 (rigtige) kroner. Opgaven til eleverne var klar: Fordel de 100.000 kr. mellem seks aktuelle projekter, der alle har FN's verdensmål som fælles ramme.

Rådhuspandekager og hæder til Furesøs sportsfolk

26. november 2018
Torsdag den 22. november var der taler, hæder og rådhuspandekager på Furesø Rådhus, da kommunens mange dygtige sportsfolk blev hædret. Samtidig blev årets Lederpris og Idrætspris uddelt.

Furesø er en af de bedste kommuner på landsplan til at få borgere i job

16. november 2018
To nye statistikker fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at Furesø er en af de bedste kommuner i landet til at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse og endda den allerbedste, når man kun ser på kommunerne i Nordsjælland.

Politikere bliver rådgivet om arkitektur og byrum

15. november 2018
Arkitekter og eksperter inden for byrum skal de næste to år rådgive Furesøs politikere og forvaltning, når der bygges nyt og renoveres. Udvalget for byudvikling og bolig har besluttet at nedsætte et rådgivende udvalg med fagfolk inden for arkitektur og byrum.

Nyt byggeri på vej på Bymidten

09. november 2018
"Med projektet får vi et byggeri, som vil udvide handelsaksen fra bymidten og ned mod stationen. Dermed får vi skabt en sammenhæng mellem by og station, og nyt liv omkring det gamle posthus."

Furesøs integrationspolitik vil styrke mangfoldigheden

03. november 2018
Furesøs integrationspolitik 2018-2021 vil styrke mangfoldigheden

Seniorbofællesskab på vej i Furesø

03. november 2018
Et nyt seniorbofællesskab med 36 lejligheder er på vej i Værløse. Det besluttede et enigt Furesø Byråd onsdag aften, da de med engagerede borgere i baggrunden vedtog lokalplan 123 om Seniorbofællesskabet Ydungård.

Flere butikker og boliger ved Farum Bytorv

02. november 2018
Efter onsdagens byrådsmøde kan Furesø Kommune og DADES underskrive en salgsaftale, der baner vejen for nye butikker, centrale lejligheder og flere arbejdspladser på Farum Bytorv. Parterne inviterer til borgermøde i november.

Erhvervslivet og Furesø Kommune enige om at få flere ledige i job

02. november 2018
Furesø Kommune, Furesø Erhvervsforening og Furesø Industri har igen i år indgået en aftale om at skabe flere arbejdspladser. Det sker som led i at virksomhedernes dækningsafgift nedsættes.

Nye bænke og affaldsspande indtager Farum Hovedgade

24. oktober 2018
I september dygtiggjorde furesøborgerne sig i en helt ny disciplin: Prøvesidning af bænke og vurdering af affaldsspande. Målet var at teste nyt byrumsinventar til Farum Hovedgades mødesteder med kommunens nye digitale platformform for borgerinddragelse.

Furesø nr. 1 i national cykelundersøgelse

19. oktober 2018
Furesøs cyklister er så tilfredse med kommunens cykelstier, at Furesø ligger på en samlet førsteplads i en national undersøgelse om cykelfor-hold, som Det Kommunale Cykelfagråd står bag. Det skyldes forbedringerne på supercykelstierne, cykelparkeringer nær stationer og busstop, god asfalt, cykelservice og andre tiltag, mener Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for Natur, miljø og grøn omstilling.

Tre kommunale musketerer på tur

19. oktober 2018
Begejstringen var stor, og spørgsmålene mange, da daglig leder af SHS-teamet Anne-Marie Bergstrøm Mølbæk præsenterede de tre socialformænd fra Furesø, Ballerup og Herlev kommuner for hverdagens opgaver og cases i det specialiserede sygeplejeteam, som arbejder på tværs af de tre kommuner. Dagen bød også på rundvisning i SHS-temaets lokaler i Ballerup, hvor de specialiserede sygeplejersker har hovedkontor.

Kulturprisen 2018 i flyvehøjde

12. oktober 2018
Torsdag den 11. oktober overrakte Tine Hessner, formand for Udvalg for Kultur, Fritid og Idræt dette års Kulturpris i Farum Kulturhus.

Skal papir og plastik sorteres fra? Og hvad med kartoffelskrællerne?

11. oktober 2018
Furesø Kommune barsler med en ny ordning for hvordan, beboere i lejligheder og rækkehuse fremover skal sortere deres affald. På et borgermøde d. 22. oktober 2018 kan Furesøs borgere få indflydelse på forslaget.

Nu kan byggeriet i Laanshøj fortsætte

10. oktober 2018
Planklagenævnet har den 28. september truffet afgørelse i klagesagen om lokalplan 122 vedr. boligbebyggelse i Laanshøj.

Udsatte borgere får troen på sig selv

09. oktober 2018
Alle skal opleve, at de betyder noget for vores samfund og kan nærme sig arbejdsmarkedet eller starte uddannelse og praktik. Det er lykkedes at opnå i to målrettede beskæftigelsesprojekter i Furesø Kommune for henholdsvis unge og udsatte borgere. Det viser evalueringerne, som Udvalget for beskæftigelse og erhverv netop er blevet præsenteret for.

Ny håndværkerportal i Furesø

09. oktober 2018
Håndværkere, der vil renovere Furesøs skoler, daginstitutioner eller byde på andre kommunale vedligeholdelsesopgaver og renoveringsprojekter kan nu registrere sig på Furesøs nye håndværkerportal. Alle skal kunne byde ind på vores opgaver, siger Furesøs direktør for by og kultur, Claus Torp, om portalen, der er lavet i samarbejde med Furesø Erhvervsforening og Furesø Industri.

7. klasser brygger idéer på nyt Fremtidsværksted

08. oktober 2018
Med Fremtidsværkstedet vil Furesø vende den tendens, der sender størstedelen af folkeskoleeleverne videre i gymnasiet, og i stedet lade eleverne få øjnene op for muligheder på især erhvervsskolerne. Torsdag var der åbningsfest på Fremtidsværkstedet.

Handicaprådet lyttede til borgernes input

03. oktober 2018
Torsdag den 27. september mødtes forældre til unge med handicap, handicaprådet og kommunens ansatte for at tale og høre om unge med handicap eller særlige behovs svære overgang fra barn til voksen.

Et enigt byråd står bag toårig budgetaftale

02. oktober 2018
Venstre har nu tiltrådt den budgetaftale, som de øvrige partier blev enige om fredag i sidste uge. Dermed står hele byrådet bag en toårig budgetaftale

Ny leverandør kaster lys over Furesø

01. oktober 2018
Med en ny kontrakt for drift og vedligeholdelse af vejbelysning i Furesø er der nu igen udsigt til et langt mere stabilt lys på veje og stier i Furesø kommune.

Nu er der hjælp til pårørende til demensramte

30. september 2018
Det er et stigende problem, at pårørende til demensramte selv risikerer at blive syge, fordi de ikke har overskud til at passe på sig selv. Et nyt samarbejde mellem Furesø Kommune og Ældre Sagen Farum skal give de pårørende en tiltrængt pause i en barsk hverdag.

Bredt forlig sikrer plads til udvikling af Furesø

28. september 2018
Et meget bredt flertal bestående af A, C, B, Ø, I og O har i dag indgået en politisk aftale, som skal lægges til grund for 2. behandlingen af budget 2019-22. Målet er et budget i balance med plads til fortsat at udvikle kommunen. I forhold til det oprindelige budgetforslag fra forvaltningen er der sket en række justeringer efter input fra borgere og foreningsliv.

Furesø vil arbejde for to af FN's verdensmål

28. september 2018
Mindre ulighed og en indsats for et bedre klima. Det er de to verdensmål fra FN, som byrådet i Furesø har vedtaget som fælles mål for hele kommunen.

Godt i gang med de nye skolebestyrelser

28. september 2018
De blev valgt i foråret 2018. I september satte de sig på skolebænken. Furesøs nye skolebestyrelser er klar til at udvikle skolerne over de næste fire år.

Livet skal tilbage til ’Frodes Plads’

25. september 2018
Historiens vingesus mærkes tydeligt på en tur ned ad Farum Hovedgade, der har været under intens renovering de seneste år. Nu er der godt gang i dialogen om, hvilke bygninger, butikker og indretninger af byrummet, som skal bringe livet ind i gaden til gavn for både nuværende og kommende generationer.

Håndholdte rekrutteringsforløb med virksomheder virker

21. september 2018
75 virksomheder har siden årets begyndelse fået nye medarbejdere gennem en ny type rekrutteringsforløb, hvor Jobcenter Furesø har hjulpet 96 ledige videre i beskæftigelse.


Snart får alle borgere mulighed for at affaldssortere

21. september 2018
De fleste villaejere er allerede i fuld gang. Nu er det borgerne i række-, dobbelt- og kædehuse samt lejligheder, der skal i gang med at sortere affald.

Ny rådgivningscafe hjælper borgere med psykiske og sociale udfordringer

18. september 2018
Det skal være nemmere at få hjælp, og der skal være kortere vej til den. Derfor åbner Furesø Kommune nu et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud, kaldet "Rådgivningscafeen", i både Farum og Værløse, til borgere der oplever psykiske eller sociale udfordringer i hverdagen.

Tilsyn: Det går godt i Furesø Kommunes ældrepleje

17. september 2018
Det årlige tilsyn med ældreplejen i Furesø Kommune har været på uanmeldt besøg. Tilsynsrapporten konkluderer, at ældreplejen siden sidste tilsyn har udviklet sig i en positiv retning.

Få nyheder fra kommunen som podcast

17. september 2018
Lydavisen er et gratis tilbud til borgere, der er blinde, svagsynede, ordblinde eller er ved at lære dansk. Lydavisen udkommer hver tirsdag.

Udvalg vil styrke den lokale ledelse tæt på børnene

11. september 2018
Dagtilbudsområdet i Furesø skal have en ny ledelsesstruktur, hvor ledelserne i hvert dagtilbud refererer direkte til en fagligt stærk chef for dagtilbuddene. Efter ni år med områdeledelser er der styr på driften og plads til lokal ledelse.


Besøgende strømmede til Store Cykel- og rulledag

10. september 2018
Årets Store Cykel- og rulledag fandt sted i søndags, og knap 2000 lagde vejen forbi Flyvestationen, hvor september-vejret viste sig fra sin pæne side

Furesø er Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune for sjette år i træk

05. september 2018
Furesø går 15 pladser frem i virksomhedernes vurdering af deres kommunes erhvervsvenlighed. Virksomhederne fremhæver især god infrastruktur, brug af lokale leverandører, en god dialog med kommunen og et generelt godt image som årsagen.

Et enigt byråd sender nu budget 2019 i høring

04. september 2018
Efter at have brugt august på politisk behandling i fagudvalg og byråd er budgettet nu klar til høring. Forhandlingerne er samtidig mundet ud i udkast til en foreløbig budgetaftale, der ligeledes sendes i høring. Budgetforslaget fastholder målet om en balance i økonomien og skaber samtidig rum for nye initiativer og investeringer.

Ny online platform for borgerinddragelse

22. august 2018
Som den første kommune i Danmark er Furesø Kommune gået live med Citizenlab, der er en online platform for borgerinddragelse. Her kan borgerne fremover give input til forskellige aktuelle projekter. Første emne der tages op er trafikstøj.

Budgetforhandlinger sættes i gang

15. august 2018
Årets budgetforhandlinger i Furesø Kommune bliver officielt sat i gang med 1. behandlingen af budgettet i fagudvalg og byråd i august.

Statsadvokaten anker Farumgård-sagen

05. juli 2018
Mens Statsadvokaten nu indleder en ankesag i Østre Landsret mod Farumgårds ejer, samler kommunen juridisk dokumentation for, at byrettens afgørelse var truffet på et ufuldstændigt grundlag.

Kæmpe orienteringsfest finder vej til Furesø

02. juli 2018
Fra 6.-13. juli bliver Furesø omdrejningspunkt for mere end 4.000 løbere fra 45 nationer, når Farum Arena er stævnecenter for verdensmesterskaberne i orienteringsløb (WMOC).

Forældresamarbejde på skoleskemaet

30. juni 2018
Er det sikkert at sende mit lille barn i svømmehallen med skolen? På tur? Hvordan læser jeg en dagsorden til et forældremøde, når jeg ikke kan smide papiret i google translate? Hvordan kommer jeg på intranettet? Hvorfor indkalder de mig hele tiden til møde, er der problemer med mit barn? Spørgsmålene kan være mange, når man er ny i Danmark – og måske er man nervøs for at være til besvær.

Karen fik sin plads i Furesø

29. juni 2018
Torsdag blev den ny-renoverede plads mellem Bybækskolen og Svanepunktet i Farum Midtpunkt indviet. Fremover hedder pladsen Karens Plads, da den lokale kulturpersonlighed og græsrod Karen Palsgaard lægger navn til pladsen.

Stavnsholtskolen og FCN styrker samarbejdet for pigetalenter

29. juni 2018
Stavnsholtskolen og FCN styrker fra næste skoleår samarbejdet omkring deres pigefodboldtalenter. Fra næste år træner de ligesom drengetalenterne fodbold to morgener om ugen.

Kildehuset flytter

28. juni 2018
Et flertal i Furesø Byråd besluttede onsdag aften at pege på den tidligere FFO-bygning, Bifrost, ved Solvangskolen som nye rammer for daginstitutionen Kildehuset.

Trafikstøjen får fuldt fokus

25. juni 2018
Hvad kan vi gøre for at nedbringe trafikstøjen i Furesø? Hvor er problemerne størst? Og hvordan kan løsningerne finansieres? Et nyt udvalg om trafikstøj har netop indledt jagten efter svar.

Frifindelse for lukning af sti langs Farum Sø

18. juni 2018
Lyngby Ret har mandag den 11. juni behandlet politianmeldelse af ejeren af Farumgård, Kresten Bergsøe.

Flyv med Natteravnene ud i de lyse sommeraftener

18. juni 2018
Sommeren banker på døren og det dejlige vejr inviterer feststemte unge ud i de lune sommeraftener til steder, hvor deres forældre ikke altid kigger med. SSP Furesø og Natteravnene arbejder sammen om at skabe tryghed for både de unge og deres omgivelser.

Byråd godkender planer for posthusgrunden

15. juni 2018
Ved sidste byrådsmøde var der fuld opbakning til en ny lokalplan for posthusgrunden i Værløse. Planen tager blandt andet højde for de mange input, der fremkom ved et velbesøgt borgermøde i december. 28. juni kan du komme til borgermøde om lokalplanen.

I Furesø kan vi i fællesskab hindre indbrud

13. juni 2018
Furesø er med i et stort opsat projekt med 100 millioner kroner i ryggen, der skal bremse antallet af indbrud i Danmark. Som borgere er vi de ekstra øjne i gadebilledet, men også hjernerne bag trygge lokalområder.

Lokal virksomhed vinder EU-udbud i Furesø

12. juni 2018
Et udbud af bleer er faldet godt ud for den lokale Farum-virksomhed, SIMI A/S, der nu bliver leverandør til Furesø Kommunes daginstitutioner.

Sådan bliver de gode skoler endnu bedre

12. juni 2018
Furesøs gode folkeskoler er blevet gået efter i sømmene, og siden efteråret har politikere, repræsentanter for forældre, elever og medarbejdere på skolerne gransket og udforsket, hvad det er, der skal til for at kunne designe endnu bedre læringsmiljøer. Nu har de afleveret ni anbefalinger - fem med fokus på styrkede læringsmiljøer og fire med fokus på de gode overgange.

Sunde furesøborgere sidder for meget stille

08. juni 2018
Lidt mere bevægelse i dagligdagen skal der til, hvis furesøborgernes generelt gode helbred ikke skal lide under stillesiddende arbejde og pendling. Samtidig er der brug for en særlig opmærksomhed på både inaktive og stressede unge.

Spørgelystne 6. klasser gjorde jobfestival til succes

08. juni 2018
Hvad skal du være, når du bliver stor? Spørgsmålet kender de fleste børn. Men deres viden om, hvad man rent faktisk kan blive, kan sagtens være større. Derfor har alle 6. klasses-elever i kommunen netop været til jobfestival.

Furesø Kommune forskønner central plads på Værløse Bymidte

05. juni 2018
Udviklingen i Værløse Bymidte er i fuld gang. Furesø Kommune har sat flere anlægsprojekter i gang, som skal sikre, at Bymidten er et attraktivt mødested for byens beboere.

Tillykke! Klara blev årets talent

01. juni 2018
I går blev Furesø Kommunes talentpris for unge overrakt i Ungekulturhuset på Ballerupvej 31. Hovedprisen på 5000 kr. gik til Klara Blauenfeldt, som med sine grafiske tryk har fået adgang til adskillige censorerede udstillinger rundt om i landet. Dommerkomiteen lagde vægt på den vanskelige teknik, hun mestrer, og at hun samtidig formår at udtrykke sig modent, kreativt og bevægende.

Netværk skal styrke idérigdommen i Furesøs erhvervsliv

01. juni 2018
Erhvervskontaktudvalget i Furesø Kommune giver sin fulde opbakning til et nyt klyngeinitiativ, der skal bringe virksomheder inden for samme felt tæt på hinanden.

Grøn picnic i Furesø

31. maj 2018
Økologi, Naturpark Mølleåen, Økologisk have og den Mobile Cykelbane i Furesø er nogle af kommunens egne grønne indsatser du kan opleve på Furesø Kommunes Picnic Festival.

Ejendomsskat: Lån til stigning i grundskyld

31. maj 2018
I forbindelse med regeringens boligudspil ’Tryghed for boligejerne’ indføres en midlertidig indefrysningsordning for årene 2018-2020. Oplever du en stigning i din grundskyld, får du således indefrosset stigningen. Det vil sige, at du ikke skal betale beløbet nu. I stedet får du et lån, der svarer til beløbet.

”KontaktCentret, du taler med Kamilla”

23. maj 2018
Hver dag løber 200 telefonopkald ind til Furesø Kommunes KontaktCenter. Her sidder tre medarbejdere med smil i stemmen klar til at give furesøborgere hurtig afklaring på spørgsmål eller hjælpe dem videre til en fagmedarbejder.

Tyvene har kig på Nordsjælland – og kigger også forbi Furesø

22. maj 2018
Oven på et 2017 hvor antallet af indbrud raslede ned i Furesø Kommune, bød 1. kvartal på en lille stigning i forhold til sidste år. En udvikling, der har ramt de fleste af kommunerne i Nordsjællands Politikreds.

Ambitiøs demens-strategi styrker støtten til demente og pårørende

22. maj 2018
Op imod 80 pct. af beboerne på Furesø Kommunes plejecentre har i dag en demenssygdom, og tallet er stigende. For fortsat at kunne give den bedste pleje og støtte til de berørte har Furesøs politikere netop vedtaget en ambitiøs 3-årig demensstrategi.

Borgmester i Furesø, Ole Bondo Christensen (A), om udligning: Der må findes en løsning, så borgerne i Rudersdal og Furesø ikke rammes på et mangelfuldt og uigennemskueligt grundlag

18. maj 2018
Furesø Kommune står til et årligt tab på 25 mio. kr. på grund af en opdatering af indvandreres uddannelsesbaggrund i datagrundlaget for den kommunale udligning. Opdateringen er gennemført på et mangelfuldt grundlag, hvilket et samlet byråd i Furesø Kommune har fremført en kritik af, både overfor Folketingets medlemmer, Økonomi- og Indenrigsministeriet og Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg.

Alle synspunkter om Farum Park bliver hørt

18. maj 2018
FCNs ønske om at opsætte bannere på siderne af Farum Park skal behandles på lige fod med alle andre ansøgninger om dispensationer fra lokalplaner.

Ændrede parkerings- og trafikforhold i Farum Erhvervsområde

17. maj 2018
Fra uge 20 er der ændrede parkeringsforhold og ensretning i en del af Farum Erhvervsområde.

Farum Hovedgade: Ny asfalt på vej

03. maj 2018
Det har været efterspurgt længe - og nu er der godt nyt. I maj bliver det sidste lag asfalt lagt på både cykelsti og vejbane på Farum Hovedgade.

Borgerindflydelse: Stor interesse for Furesøs kommende integrationspolitik

02. maj 2018
Furesømodellen for borgerinddragelse fik sin debut, da knap 50 borgere mødtes med en række furesøpolitikere og kom med forslag til den nye integrationspolitik.

Talentpris 2018- hvem er din favorit?

26. april 2018
Med titlen som årets ungdomskommune 2018 uddeler Furesø Kommune for 8. gang talentprisen for unge, der har markeret sig indenfor idræt eller kultur. Seks unge kandidater er nu udpeget af dommerkomiteen. Hvem, der får hovedprisen, afsløres ved prisoverrækkelsen 31. maj. Du kan anbefale din favorit frem til 18. maj kl. 12!

Et samlet byråd sætter retning for de næste fire års politiske arbejde

26. april 2018
Som en af sine første store opgaver, har et samlet Furesø Byråd nu vedtaget et fælles arbejdsprogram, der rækker flere år ud i fremtiden. Målet er stærke fællesskaber, velfærd og grøn omstilling.

Furesø-oplevelser i verdensklasse forude

26. april 2018
Fra heftige cykelspurter på Farum Hovedgade til afslappende picnic-stunder i Furesøs skønne natur. Fra imponerende flyshow på Flyvestationen til festivalstemning ved Furesøbad. I 2018 spænder oplevelserne vidt.

Flyv med Natteravnene ud i den milde majaften

23. april 2018
Kom og vær med, når de frivillige natteravne og Furesø Kommune gentager sidste års succes med en fælles tryghedsvandring. Den 4. maj kan du komme med ud i natte- og ungelivet til glæde for både unge og alle andre.

Uigennemskuelig statistik i udligningen kan betyde millionregning til kommuner

20. april 2018
En uigennemskuelig opdatering af statistikken over udlændinges uddannelsesbaggrund gør at over 700 millioner kroner årligt flyttes rundt imellem kommunerne. Regeringen opfordres nu til sikre et bedre datagrundlag.

Vi henter dit haveaffald

17. april 2018
Er du ved at drukne i haveaffald? Så husk, at du hver anden uge kan få hentet komposterbart haveaffald fra din private ejendom i Furesø Kommune.

Furesøfamilier får en tryggere start på livet

16. april 2018
Nu får de alleryngste borgere i Furesø en endnu tryggere start på livet. Det sker, når Sundhedsplejen med 4,3 mio. kroner fra Sundhedsstyrelsen over de næste år udvider sin service med besøg allerede under graviditeten, og når barnet er 1 ½ år.

Nu er det tid til at se efter bjørneklo

11. april 2018
Kæmpebjørneklo danner store, tætte sammenhængende bestande, hvor andre plantearter med tilhørende dyr som insekter og fugle ikke kan leve. Den kan tilmed give slemme forbrændinger på mennesker, der har været i kontakt med den.

Vær med til at gøre Furesøs integrationspolitik endnu bedre

11. april 2018
Furesø skal forny sin integrationspolitik, og du kan være med fra første færd. Den 25. april står politikerne klar til at gå i dialog på Furesøs Rådhus

Kom til stort debatmøde om vækst

11. april 2018
Miljørådet inviterer til offentligt møde om vækst og ikke mindst den fremtidige befolkningstilvækst i Furesø.

Tip SSP om utrygge oplevelser

10. april 2018
I app’en Furesø Borgertip kan du nu tippe kommunens SSP-konsulent om episoder, hvor du har følt dig utryg. Det kan for eksempel være en gruppe unge, som har opført sig højrøstet eller uhensigtsmæssigt.

På jagt efter de bedste lege- og læringsmiljøer til Furesøs børn

10. april 2018
Furesø Kommunes dagtilbud er attraktive og de mange nye børn i kommunen gør, at der nu sættes fokus på, hvordan fremtidens dagtilbud skal udvikle sig. Der skal etableres flere dagtilbudspladser de kommende år, og de eksisterende skal løbende moderniseres.

Furesø melder klar med nødberedskab i tilfælde af lockout

05. april 2018
Furesø Kommune forbereder sig på en situation, hvor størstedelen af den kommunale service sættes i bero, hvis overenskomstforhandlingerne på det kommunale område fører til lockout.

Folketinget tog imod Furesø Byråd om udligningsreformen

05. april 2018
”Udskyd udligningsreformen til beregningsgrundlaget er mere sagligt og gennemskueligt.” Det var hovedbudskabet fra Furesø Byråd, da de i dag havde foretræde for Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg.

Samlet byråd: Udskyd udligningsreform til grundlaget er i orden

03. april 2018
Et enigt Furesø Byråd står bag kritik af uigennemsigtigt forslag til en udligningsreform.
En reform, der kan koste Furesø Kommune op mod 35 mio. kr. årligt.

Borgerservice: Bestil tid og undgå unødig ventetid

26. marts 2018
Skal du besøge Borgerservice, kan du bestille tid hjemmefra og undgå unødig ventetid.

Ser du rotter, skal det anmeldes

20. marts 2018
Er du uheldig at få rotter på din ejendom, eller observerer du rotter andre steder i kommunen, skal du anmelde det til kommunen. Vær opmærksom på de fire tegn på rotter: Lugt, ekskre-menter, huller og pibende / kradsende lyde. Rottebekæmpelse er gratis.

Det nye integrationsråd står klar

15. marts 2018
Ud af et stort antal opstillede kandidater har byrådet valgt otte nye medlemmer og otte nye suppleanter til Integrationsrådet. Lene Munch-Petersen bliver ny formand, mens Raziye Altintas bliver næstformand.

Samarbejde sikrer ro i Farum Midtpunkt

12. marts 2018
En lang række tiltag har effektivt sat en god udvikling i gang omkring Farum Midtpunkt. Beboere og boligselskab, kommune og politi samarbejder nu tæt om at øge trygheden i Midtpunktet

Jobcenter Furesø er blandt landets bedste

08. marts 2018
De nyeste tal viser, at Jobcenter Furesø det seneste år for alvor har fået succes med at få ledige ud i job eller uddannelse. Furesø Kommune er i dag placeret i toppen af kommunerne med den laveste ledighed.

Hjælp til pårørende

06. marts 2018
Det kan være svært at være pårørende til én, der har et misbrug. Derfor kan du få gratis og anonym rådgivning fra Furesø Kommune. Hvad enten du er forælder, ven eller på anden vis pårørende til én, som har et alkohol- eller stofmisbrug, så står vi klar til at hjælpe dig.

Furesø Byråd advarer: Tilfældigheder skal koste Furesø 25 millioner kroner

01. marts 2018
Anbefalingerne til en ny udligningsreform holder ikke vand. Det mener et enigt Furesø Byråd, som nu sender et opråb afsted til gruppeformænd og kommunalpolitiske ordførere på Christiansborg.

Nyt byggeri på vej på 'Spejdergrunden' i Værløse

27. februar 2018
Entreprenørkoncernen J. Jensen A/S køber 'Spejdergrunden' på Kollekollevej 31-39. Naboerne har været tæt inddraget i processen, og der inviteres til orienteringsmøde for alle interesserede, når køber er klar til at præsentere det projekt, de ønsker at opføre.

Nyt børnehus på vej til Hareskovby

23. februar 2018
'Huset mellem træerne' kalder arkitekterne det vinderprojekt, som fremover skal huse Hareskov Børnehus. Huset får plads til 100 børn og fleksible rammer, så det også kan fungere som lokalt samlingspunkt uden for åbningstid.

Udvalg anbefaler fredning ved Laanshøj

22. februar 2018
En række områder syd for Laanshøj og ved Søndersø skal fredes. Det mener Danmarks Naturfredningsforening og politikerne i Udvalget for Natur, Miljø og Grøn Omstilling, som nu venter på byrådets godkendelse.

Farumgård: En afgørelse forventes inden sommerferien

15. februar 2018
Farumgård er en meget smuk bygning med masser af kulturhistorie, smukt placeret ved Farum Sø. Fredningsbestemmelserne for området, der har været gældende i mere end 60 år, giver borgerne ret til at færdes gennem Farumgård via et aftalt stiforløb. Målet med fredningen er, at offentligheden skal kunne se den smukke have, bygningen og de landskabelige værdier. I juli 2017 blev portene til den offentlige adgang til parkområdet ved Farumgård lukket.

Rasmus og Mert sætter strøm til bytorvets indkøbsvogne

13. februar 2018
En 'Vognbizz', der minder kunderne om at returnere deres kundevogne, blev vinder af Furesø Innovationsprojekt 2018, da virksomheder og syvendeklasser i sidste uge udviklede nye løsninger til Furesøs erhvervsliv.

Endelig vedtagelse: Sammenhængende Planlægning for Flyvestationen

05. februar 2018
Byrådet vedtog den 20. december 2017 Sammenhængende Planlægning for Flyvestationen. Forslag til sammenhængende planlægning for Flyvestationen var i offentlig høring fra den 5. juli til den 3. oktober 2017.

Endelig vedtagelse: Furesø Kommuneplan 2017

05. februar 2018
Byrådet vedtog den 20. december 2017 Kommuneplan 2017. Forslag til kommuneplan 2017 med miljøvurdering var i offentlig høring fra den 4. juli til den 3. oktober 2017.

Ny centerchef vender hjem til Furesø

05. februar 2018
Ellen Hvidt Thelle trådte sine barnesko i Furesø. Nu vender hun tilbage som centerchef for By og Miljø i Furesø Kommune. Med sig har hun et blik for regional infrastruktur, byudvikling og tidlig borgerinddragelse.

Pilotprojekter om affaldssortering udvides

29. januar 2018
Alle villaer i Furesø Kommune er nu blevet tilbudt affaldssortering tæt på deres hjem, og kommunens forberedelser til affaldssortering i rækkehuse og etageboliger er i fuld gang.

Vær med til fejring af Årets Ungdomskommune 2018

26. januar 2018
Onsdag den 31. januar markerer Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Furesø Kommune officielt, at Furesø i 2018 er Årets Ungdomskommune. Det sker ved en reception på Furesø Rådhus. Prisen anerkender i høj grad bredden i Furesøs mange initiativer.

Målet er enkelt. Det er vejen ikke

25. januar 2018
Et helt nyt udvalg så efter Furesø Byråds konstituering dagens lys. Udvalget for Digitalisering og Innovation skal sammen med de andre udvalg samle kræfterne om at gribe de velfærdsudfordringer og muligheder, Furesø står overfor. Udvalget, som nu har holdt sit første møde er så vidt vides det første af sin slags i Danmark, og ambitionerne fejler ikke noget.

Ny by-og kulturdirektør har miljøet med i bagagen

25. januar 2018
Naturbeskyttelse, bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen i Furesø, der nu henter Claus Torp, nuværende vicedirektør i Miljøstyrelsen til kommunen som ny by- og kulturdirektør.

Antal indbrud er faldet med en tredjedel i 2017

20. januar 2018
Med et intensivt fokus på indbrudsforebyggelse i 2017 er antallet af indbrud nu faldet med 32 % i hele kommunen. Det er 166 færre indbrud end i 2016.

Energisparekursus

19. januar 2018
"Gør det selv” - energisparekursus 31. januar. Furesø Kommune arrangerer sammen med aftenskolen Netop-Furesø et kursus i, hvordan du selv kan foretage simple test for at tjekke energiforbruget.

Lun på Ord - brandvarm på ord i år

18. januar 2018
Det er fjerde gang, at Biblioteket og Galaksen inviterer alle ind til festivalen Lun på Ord. Programmet er lige kommet fra trykken og der kommer store ordkunstnere til byen.

Nyt læringsmiljø skal styrke elevernes uddannelsesvalg

18. januar 2018
Udvalget for Skole og Ungdomsuddannelse vil styrke folkeskoleelevernes viden om mulighederne efter folkeskolen og åbner derfor et helt nyt læringsmiljø på Bybækskolen i august 2018. Indholdet skal skabes i samarbejde med bl.a. skolerne, det lokale erhvervsliv og UU Sjælsø.

Varm kakao og gratis cykeltjek til vinterens cykelpendlere

16. januar 2018
Vintervejret betyder, at både cyklisterne, cyklen og supercykelstierne skal have ekstra omsorg. Supercykelstien Farumrutens cykelpendlere og cyklister i alle aldre på kan den 23. januar kl. 15.30 - 17.30 se frem til at få cyklen gjort vinterklar og en kop kaffe eller varm chokolade. Lene Munch-Petersen formand for det nye Udvalg for Natur, Miljø og Grøn omstilling og næstformand Øjvind Vilsholm står klar til en snak om den fremtidige indsats.

3. år i træk: Skoleelever mestrer innovation og kreativitet

15. januar 2018
Furesø Innovationsprojekt - FIP - blev skudt i gang i årets først uge. Det er tredje gang projektet kører, og i år skal en stribe cases fra 4 lokale virksomheder udfordre eleverne på at kombinere innovation med vildfarne indkøbsvogne og livsvigtig medicin.

Valg: Hvem skal sidde i Folkeoplysningsudvalget 2018-21?

12. januar 2018
Der skal vælges nye medlemmer til folkeoplysningsudvalget.

Mere hjælp til selvbetjening - nu også på jysk

11. januar 2018
Furesøs borgere har i en årrække nydt godt af et samarbejde om hjælp til digital selvbetjening mellem Furesø, Egedal, Roskilde, Halsnæs, Fredensborg og Holbæk kommuner. De 6 sjællandske kommuner udvider nu horisonten og indgår fra den 1. januar 2018 i det virtuelle kontaktcenter: Den Digitale Hotline. Samarbejdet mellem de nu 36 kommuner fordelt på Sjælland, Midt- og Nordjylland, giver en gevinst, der ikke er så ringe endda: Hjælp til digital selvbetjening 60 timer om ugen.

Virksomheder og kommune i stadigt tættere samarbejde 

08. januar 2018
Det går godt i Furesøs erhvervsliv, som de sidste fire år er vokset med 800 nye virksomheder. Samtidig er viljen til at løfte et socialt ansvar stor. På årets nytårskur i Galaksen udløste det den særlige CSR-pris til virksomhederne Agnes Food og Poul Willumsen.

Mit Betalingsoverblik

02. januar 2018
Skylder du penge til Furesø Kommune eksempelvis i forbindelse med ejendomsskat eller dit barns plads i en daginstitution, kan du med Mit Betalingsoverblik nemt få overblikket over din gæld og betale den. Du kan også tilmelde dig Betalingsservice og undgå renter og rykkergebyrer.

Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Kontakt Borgerservice

Akut - kontakt uden for åbningstid

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190